tiistai 16. elokuuta 2016

Kuvioituja kapusseja

Kesäloman aikana tarkoituksenani oli kokeilla muutamia uusia juttuja, mutta kuten jo viimeksi kertoilin, en loman aikana ehtinyt juuri korujen pariin. Nyt arjen pyöriessä taas tavalliseen tapaan sain kuin sainkin kokeiltua lasikapussikoruja, joita olen monessa blogissakin ihastellut.

Nämä kapussit on koristeltu kynsilakoilla. Ensimmäisessä olen käyttänyt kuviointitekniikkana vesimarmorointia. Tekniikka on kiehtova, mutta tulipa tehtyä aika monta kokeilua, ennen kuin alkoi edes hiukan onnistua. Lakat kun tahtoivat jämähtää liian nopeasti veden pintaan ennen kuin olin ehtinyt tehdä siihen kuvioita. Ja sain huomata, että kaikki lakat eivät tässä tekniikassa todellakaan toimi ja muutenkin pienillä jutuilla on paljon vaikutusta lopputulokseen.

kynsilakkariipus, kynsilakkakoru, lasikapussi

Nämä kaksi on tehty eri tekniikalla, ja lakat on levitetty suoraan kapussin pinnalle. Näissä on käytetty samoja lakkoja kuin edellisessä, lisäksi käytin metallihohtoisia harmaan ja kuparin sävyisiä lakkoja. Nuo metallihohdelakat eivät toimineet vesimarmoroinnissa, koska niissä ei ole riittävästi pigmenttiä. 

kynsilakkakoru, kynsilakkariipus, lasikapussi

kynsilakkakoru, kynsilakkariipus, lasikapussi

Lasikapussit on kinnitetty hopeoituihin riipuspohjiin. Myös palloketju on hopeoitua. Vesimarmorointia oli mukava kokeilla ja aion sitä vielä enemmänkin harjoitella, mutta itse kyllä pidän enemmän noista "mystisemmistä" kuvioinneista. Mitäpä mieltä sinä olet?


4 kommenttia:

  1. Kauniita ovat<3
    Eka vesimarmoroitu on mieluisin, tulee mieleen perhosen siivet:)

    VastaaPoista
  2. Ihan mahtavia! Tulee mieleen jossain eeppisessä tarinassa oleva koru, esim. sankarittarelle kuuluva kalleus :)

    Minttu, Kivempi blogi

    VastaaPoista