torstai 29. lokakuuta 2015

Hopealangan muodonmuutos

Tässä muutamia viimeisimpiä hopealangasta punomiani ketjuja. Olen hiukan hurahtanut ketjuihin, niiden näpertäminen on jollakin tavalla rentouttavaa, ja niitä on helppo jatkaa aina kun aikaa liikenee edes pieni hetki.



Tämä Oili-ketjun mallilla punottu setti oli syntymäpäivälahja äidille. Juhlat pidettiin jo elokuun loppupuolella, joten kuvankin voi hyvin jo julkaista! Oili-ketjua olen höystänyt 6 mm kokoisilla savukvartseilla. Tämän koruprojektin yhteydessä väsäsin itselleni myös ”kiillotusrummun” Helmetistä löytyvien ohjeiden avulla. Tämä on se malli, joka laitetaan pesukoneeseen pyykin sekaan rummuttamaan… Ja kyllä, hyvin toimii ja korut kiiltävät!



Vaaleansävyinen rannekoru on punottu kuningasketjun mallilla. Lenkit on tehty 0,8 mm hopealangasta ja ketjua maustettu nyt 6 mm vaaleilla akaateilla. Rannekorulle tein kaveriksi vielä korvakorut. Korvakorujen koukut taivutin 0,7 mm hopealangasta.



Kun kerran tehtiin kuningas, niin täytyyhän sitä tehdä myös kuningatar. Kuningattaresta tuli tällä kertaa aika massiivinen kevyeen kuninkaaseen nähden. Kuningatarketjun lenkit ovat 1,0 mm hopealankaa ja ne on tehty 5 mm veivillä.


Tämä rannekoru on punottu mattoketjun mallilla. Tässä mallissa alku on haastavaa etenkin näillä pikkuruisilla hopealenkeillä, mutta kun vauhtiin pääsee, niin homma alkaa sujua melko helposti. Tätä korua koristavat 4 mm Swarovskin helmiäiskristallihelmet.  Samat helmet koristavat myös hopealangasta väännettyjä ja vasaroituja korvakoruja.



Ja lopuksi vielä yhdet korvakorut. Nämä on tehty 0,1 mm hopealangasta Emilia-ketjun mallilla. Pituutta korvakoruilla on n. 2,5 cm + koukut.

2 kommenttia: