sunnuntai 26. heinäkuuta 2020

Mustemaalauksia eri tunnelmin ja tekniikoin

Niin se vain aika taas hujahti käsittämättömän nopeasti ja käsillä on kesäloman viimeinen päivä!

Kesään on mahtunut monenlaista; tytön pahasti murtunut käsi, pikkureissuja Suomessa, autotalli-varaston rakentamista, terassin tekoa ja hetkiä myös omien harrastusten parissa. Korujumi on ollut päällä jo jonkin aikaa, en oikein saa aloitettua mitään ihmeellistä, mutta vähitellen huomaan, että ajatuksissa on enemmän myös korujuttuja. Toisaalta nyt olen päässyt jo vähän enemmän sisälle alkoholimustemaalauksen saloihin ja harjoitellut myös modernia kalligrafiaa. Uusia ihania, virkistäviä juttuja!

Etsin parhaillaan omaa tyyliäni alkoholimustemaalauksen parissa. Alkoholimuste on haastava hallittava, eikä töitä voi koskaan suunnitella täysin ja niissä on aina yllätyksellisyyttä mukana. Ja tästä pidänkin ihan erityisesti. Näissä maalauksissa olen kaikissa kokeillut jotakin hiukan erilaista. Kaikissa on jotain hyvää ja voisi olla jotain korjattavaakin. Alkoholimustemaalausten työstäminen ja "korjailu" on haastavaa, koska maalaukset on todella helppo pilata kokonaan. Musteet käyttäytyvät niin erilailla kuin vaikkapa maalattavat akryylivärit. Joten nämä ovat valmiita töitä kaikessa epätäydellisyydessäänkin.

Tämä maalaus on tasapainoa tummuuden ja keveyden kanssa. Värikerrokset ovat kuultavia, mutta niissä on syvyyttä. Maalauksen koko on 30 x 21 cm.

Deep Leaf


Toinen työ on raikkaan keltasävyinen ja tuo mieleen loppukesän viljapellot. Maalaustekniikka eroaa edellisestä ja väripinnat ovat yhtenäisiä, eikä niissä ole samanlaista kerroksellisuutta. Myös tämän maalauksen koko on 30 x 21 cm.

Grain


Tässä pienessä työssä on voimakkaampia, intensiivisempiä värejä ja vähän enemmän kultaa. Luonnonvalossa kulta hohtaa ihanasti valonsäteiden osuessa siihen eri kulmista. Harmi, että sitä on oikeastaan mahdotonta saada kuvissa näkymään. Maalaus on kooltaan 12 x 12 cm.

Purple


Syksy siis lähestyy vääjäämättä, mutta minulle se tarkoittaa aina jonkin uuden alkua. Työn alla on ainakin uusia, taas hiukan eri tekniikalla tehtäviä maalauksia, joten pysyhän kuulolla! Ja olihan meillä kuitenkin aika ihana loma, jota voi hyvillä mielin muistella. <3-Leena

2 kommenttia:

 1. Upeita töitä! Mulla on ollut alkoholimusteita kaapissa jo ainakin puoli vuotta. Ne odottivat muuttoa ja jonkun kannen aukeamista. Eilen tein ekan työn. Olipa vaikeaa. Olen myös tehnyt paljon koruja. Kaikki tarvikkeet ja korut muuttivat myös tänne, mutta se harrastus on jäissä. Pitäisi vain siivota koruvarasto vielä. Kolmas tällä hetkellä myös muutaman vuoden katkolla ollut huovutusharrastus odottaa toimenpiteitä. Ahdas olka reistaa ja voi olla, että jätän koko huovutuksen.

  Onko sinulla antaa hyvää vinkkiä aloittelijalle, mistä voisin saada vähän neuvoja ja opastusta tämän mustemaalauksen saloihin ja tekniikkaan?

  Terkuin Päivi-perhonen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi ja kiva, että löysit blogini!

   Alkoholimusteilla maalaaminen on ehkä yllättävänkin vaikeaa ja vaatii paljon harjoittelua, että saa kiinni siitä, miten musteet käyttäytyvät. Itse kävin Ani Frei Artin (https://www.anifreiart.com/) verkkokurssin, joka antoi hyvän peruskatsauksen tekniikkaan. Ja YouTubesta löytyy paljon videoita aiheesta esim. haulla Alcohol ink tutorial. Ei muuta kuin harjoittelemaan; tekniikka kyllä koukuttaa! :)

   -Leena

   Poista