lauantai 14. maaliskuuta 2020

Ulkoiluvaatteita pojalle

Olen tässä alkuvuonna innostunut taas ompelemaan enemmän. Ompelukset ovat lähinnä lastenvaatteita, kun niille tarve on kaikkein suurin. On ihanaa fiilistellä kauniita kankaita, joita nykyisin onkin saatavilla todella paljon. Ihania kuoseja ja hyviä laatuja. Itse tykkään tuunata käytetystä uutta myös vaatteiden osalta. Näistäkin on tulossa postauksia, kunhan vaan ehtisin kaikki saada tänne bloginkin puolelle...


Näiden ulkoiluvaatteiden ompelu lähti liikkeelle puhtaasti tarpeesta ja kiinnostuksesta kokeilla uusia juttuja. Kaavoitin pojalle hanskat ulkoiluun sekä muokkasin Kangaskapinan ulkoiluhousujen kaavaa sopivammaksi. Housujen ja hanskojen softshell-kangas on myös hankittu Kangaskapinasta. Hanskoihin halusin vettä pitävää kangasta kämmenpuolelle, ja sitä löytyikin Shelbyoutdoorin verkkokaupasta. Se oli muuten yllättävän helppoa ommella. Halusin sekä hanskoihin että housuihin heijastavia yksityiskohtia; ne kun ovat lasten ulkoiluvaatteissa todella tärkeitä. Terenauhat tein vanhasta heijastavasta kassista. Tähdet ja housujen heijastavat ympyrät leikkasin liimapintaisesta heijastavasta paikkakankaasta.



Housuista tuli tosi kivat polvipaikkoineen ja yksityiskohtineen. Kaavan muokkaaminen hiukan kapeammiksi onnistui hyvin ja ne istuvatkin pojalleni oikein mainiosti. Spinnerikuvioisen trikookankaan olin hankkinut jo joskus aiemmin, ja sehän sopi niin piristävästi yhteen tämän softshell-kankaan kanssa, että ompelin siitä vielä pipon. 


Tässä alimmassa kuvassa on softshell-kangas kaikkein aidoimman värisenä, muissa kuvissa sävy muuttui paljon todellista vaaleammaksi. Oikein kivan raikas vihreä sävy. :)

Hyvää viikonlopun jatkoa kaikille! Nautitaanhan ainakin ulkoilusta ja koitetaan pysyä terveenä! <3

-Leena


6 kommenttia:

  1. Kivat vaatteet. En ole kokeillut softshelliä, kiva kuulla, että sitä on helppo ommella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! On tosiaan helppoa ja mukavaa työstää.

      Poista
  2. Kivasti olet onnistunut ��Softshell on mukavaa työstettävää, olen tehnyt siitä useamman takin koiralle.

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos! Nyt näitä tarvitaankin, kun ulkoilu (lähinnä tosin ihan omalla pihalla) on aika isossa osassa arkipäivien ohjelmaa tällä hetkellä...

      Poista