sunnuntai 26. elokuuta 2018

Ihana Oili

Kesän hopeatyökurssilla punoin välityönä Oili-ranneketjun. Olen tehnyt Oilia aiemminkin, mutta sitä voi aina tehdä lisää, sillä tämä ketjumalli on niin kaunis ja tyylikäs. Ja aika simppeli myös tehdä. Tämä ketju on tehty 1,2 mm hopealangasta. Oilin punomiseen tarvitaan kahden eri koon hopealenkkejä. Isompia lenkkejä punotaan aina kolme limittäin ja nämä kolmen lenkin rinkulat kiinnitetään toisiinsa kahdella pienemmällä lenkillä. Hyvä ohje Oili-ketjun punomiseen löytyy esimerkiksi Kouluelektroniikan koruohjeista. Ohje on 1 mm hopealangalle, 1,2 mm langasta punottuna lenkit ovat tietysti hiukan suuremmat.

hopeaketju

Tein myös ketjuun sopivat, tappimalliset korvakorut. Oili-ketjun mallilla on myös helppo tehdä näyttäviä roikkuvia korvakoruja. 



Oili-ketjuun voi myös hyvin yhdistää helmiä. Olen jo aikaisemmin tehnyt tämän ketjun, jossa on viistehiottuja vuorikristalleja ketjua elävöittämässä. Tämän rannekorun ketju on hiukan sirompaa ja kevyempää, se on punottu 1 mm hopealangasta.  

Oili-ketju



-Leena

2 kommenttia:

  1. Todella kauniita koruja ♥ Geometrisistä muodoista ympyrä on aina viehättänyt minua eniten, ja tykkään näissä tuosta kerrotusta efektistä, kun useampi rengas on yhdistetty yhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maarit! Minua miellyttää myös tässä mallissa nuo limittäin pujotetut renkaat.

      Poista