tiistai 16. heinäkuuta 2019

Ananas -korvakorut

Kesäiset korvakorut ovat muodoltaan yksinkertaiset, mutta kuitenkin näyttävät. Nämä korvakorut sopivat asun mukaan yhtä hyvin terassille kuin juhliinkin. Ja ovat myös kiva kesäinen lahja ystävälle!


Korvakorut on tehty vihreän ja ruskehtavan sävyisistä 10 mm kokoisista viistehiotuista akaateista sekä 925-hopeasta. Korvakorujen pituus on noin 4 cm ja takaa koukku on vielä hiukan pidempi. Aiemmin samalla mallilla erilaisista ja erivärisistä kivihelmistä tehtyjä korvakoruja pääset kurkkaamaan täältä. Erilainen kivi tekee korvakoruista hyvin erityyliset!Hyvää heinäkuuta ja aurinkoisia kesäpäiviä!

-Leena

sunnuntai 30. kesäkuuta 2019

Lehtisormus

Tein pitkästä aikaa tilaustyönä sormuksen! Sormus on tehty vanhasta hopeisesta ruusulusikasta niin, että siihen on käytetty varren lehtiosa.

lusikkakorut, uusiokorut, kierrätyskorut, hopeatyöt, sormus, hopeasormus

Tämä sormus on kokoa 16, ja se on aukinainen malli, eli koko joustaa hieman. Käyttäjälleen se on sopiva pikkurilliin. Hopeapitoisuus on 813. Sormus on patinoitu tummaksi.

lusikkakorut, uusiokorut, kierrätyskorut, hopeatyöt, sormus, hopeasormus

Kesäkuun viimeistä päivää eletään; työpäivät vähenee ja loma lähenee... Muutamia tilaustöitä on jonossa ja niistäpä sitten seuraavaksi jatketaan! 
-Leena

keskiviikko 12. kesäkuuta 2019

Riipuksia helmistä ja hopeasta

Oi ihana kesä! Tämä kevät ja alkukesä on ollut täynnä ohjelmaa ja muutosta! Rakennusprojekti jatkuu nyt talon maalauksella sekä varasto- ja autotallirakennuksen suunnittelulla. Lisäksi vaihdoin työpaikkaa, ja vaikka se onkin äärimmäisen mielenkiintoista, vie uusiin asioihin perehtyminen taas ihan eri tavalla energiaa.


Mutta viime viikoksi pääsimme kuitenkin lomailemaan Rodokselle - ja kyllä olikin ihana reissu (siitäkin huolimatta että tytölle tuli korvatulehdus juuri ennen reissuun lähtöä, yhdeltä matkaseurueessamme varastettiin lompakko ja pojalle nousi kuume kotiin palatessamme)!Ja sitten hiukan korujakin! :) Nämä suuremmat Päivä-riipukset sopivat täydellisesti kesään. Riipusten luonnonvalkoiset makeanvedenhelmet ovat kauniin epäsäännöllisen muotoiset. Kaksihelmisen riipuksen helmet ovat melko valkoiset, toisessa riipuksessa helmi on kellertävämmän kermanvärinen. Ai että pidän näistä helmistä, luonnonvalkoiset ja epäsäännölliset makeanvedenhelmet ovat yksi ehdoton suosikkini! Näille tein vähän suuremman hopearenkaan, jotta helmille olisi riittävästi tilaa. Rengas on tehty 2 mm hopealangasta.Hopearenkaan strukturoitu pinta tuo siihen elävyyttä. Pienemmässä Yö-riipuksessa hopearengas on myös kevyesti patinoitu tummemmaksi. Aiemmin tekemäni Päivä ja Yö -riipukset löytyvät tästä postauksesta.


Aurinkoa, lämpöä ja ihanaa kesää kaikille!!!

-Leena

sunnuntai 12. toukokuuta 2019

Sydänriipus

Äitienpäivän koruna on vanhan hopealusikan pesästä tehty sydänriipus. Riipuksen pinta on satinoitu ja helmenä on kauniin epäsymmetrinen ja hohtava makeanvedenhelmi. Sydän on pitoisuudeltaan 813-hopeaa, ketju ja muut metalliosat 925-hopeaa.

hopeatyöt, hopeariipus, lusikkakorut, uusiokorut, kierrätyskorut

Ihanaa äitienpäivää! <3

-Leena


keskiviikko 1. toukokuuta 2019

Kierrätyskoruja nahasta

Kokeilinpa minäkin tehdä kierrätyskoruja nahasta! Olin talvella lyhyellä kierrätysnahkakurssilla, jolla perehdyttiin nahan käsittelyn ja työstämisen perusasioihin. En ole juurikaan aiemmin nahkaa työstänyt, ja päätyöni kurssilla oli pieni nahkalaukku. Mutta se sai kiinnostumaan tietysti myös nahkakorujen tekemisestä.

nahkakorut, uusiokorut, korvakorut, kierrätyskorut

nahkakorut, uusiokorut, korvakorut, kierrätyskorut

Nämä korvakorut on tehty vanhasta leikkuujätteeksi jääneestä nahasta. Koruja voi hyvin tehdä myös kierrättämällä jossakin tuotteessa olleen nahan, koska usein esimerkiksi vanhan nahkatakin tai -laukun nahka on osittain niin hyvää, että sen voi hyvin kierättää uusiksi tuotteiksi. Ja etenkin koruissa materiaalin menekki on vielä kovin pieni. Koukut ja metalliosat ovat näissä 925-hopeaa ja käytetyt helmet kivi- ja makeanvedenhelmiä. Nahkakorut ovat käytössä ihanan keveitä, vaikka niillä olisi enemmänkin kokoa. 

nahkakorut, uusiokorut, korvakorut, kierrätyskorut

Hauskaa ja aurinkoista vappua kaikille!!!

-Leena
keskiviikko 24. huhtikuuta 2019

Tulevan kesän merkkejä

Kevät tuli taas tänäkin vuonna kuin yllättäen! Olimme pitkällä lomareissulla Lapissa ennen pääsiäistä ja kotiin palatessa oli pihaltamme sulanut kaikki viimeisetkin lumet. Mutta kylläpä piha onkin rakennusprojektin jäljiltä ankea ja kivinen! Muutaman viljelylaatikon tontin laitaan sekä ruukkuistutuksia ajattelin tänä kesänä kuitenkin perustaa, vaikka muuten tuskin vielä saadaan mitään istutuksia laitettua.


Ensimmäiset kevätistutukset laitoinkin jo ennen pohjoisen reissua ruukkuihin ulos, helmililjoja eli helmihyasintteja sekä pääsiäishyasintteja. Istutuksiin kävimme lasten kanssa vielä oksia ja käpyjä lähimetsästä ja tyttö sai ne asetella ruukkuihin.Mutta pieniä kevään merkkejä nousee sentään ihan omaltakin tontilta. Kivien joukosta ja tontin laidalta puskee pieniä, sinnikkäitä kukkia ja lehtiä. <3

  


Ihanaa, aurinkoista kevättä ja kesän odotusta! <3

-Leena

sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

Tumma Musla korvakorut

Simpukkakuvioidut Musla-hopealusikat ovat kauniit klassikot. Ja ne muotoutuvat myös monenlaisiksi koruiksi.

uusiokorut, lusikkakorut, hopeakorvakorut, korvakorut

Sain suunnitella Musla-korvakorut toiveiden pohjalta. Toiveena oli tappimalliset korvakorut, jotka on patinoitu tummiksi. Korvakoruihin lisättiin vielä yhdet helmet tuomaan ilmettä. Hieman sinertävään taittuvaan tummaan patinaan sopi täydellisesti nämä tummansiniset Swarovskin helmiäiskristallihelmet.

uusiokorut, lusikkakorut, hopeakorvakorut, korvakorut

-Leena


keskiviikko 13. maaliskuuta 2019

Kaari korut

Käsintehdyt Kaari korvakorut ja riipus ovat muodoiltaan selkeät ja ajattomat. Materiaalina on 925 hopea.
hopeakorut, korvakorut, hopeatyöt

hopeakorut, hopeatyöt, hopeariipus, riipus

Melko kookasta riipusta voi muunnella helposti ketjua vaihtamalla. Sitä voi käyttää vaatetuksen ja tilanteen mukaan joko lyhyessä tai pitkässä hopeaketjussa. Ja taas erilaisen ilmeen saa vaihtamalla siihen vaikkapa nahkanyörin.

hopeakorut, hopeatyöt, hopeariipus, riipus

hopeakorut, hopeatyöt, korvakorut

Sekä korvakoruissa että riipuksessa päälliosa on tehty hopearenkaista. Renkaat on tehty 3,0 veivillä 1 mm hopealangasta, juotettu yhteen, taottu hiukan litteäksi juottamisen jälkeen ja kuperrettu kaarelle. Alaosaa varten on leikattu ohuesta hopealevystä samankokoinen kappale, joka on niin ikään kuperrettu. Ala- ja päälliosa on tämän jälkeen juotettu yhteen. Korvakoruihin on juotettu vielä lopuksi tapit. Nämä korut olivat taas oikein hyvää juotosharjoitusta ja niiden myötä syntyi monia uusia ideoita odottamaan toteutusta! :)

-Leena

perjantai 8. helmikuuta 2019

Sydän kastekoru

Tämän vuoden ensimmäinen valmistunut tilaustyö oli herkkä kastekoru pienelle tyttövauvalle.

vauvalahja, kastelahja, hopeariipus

Korun sydänriipus on tehty kierrätyshengessä hopealusikan pesästä sahaamalla. Riipuksen pinta on satinoitu ja sydämen päällä on pieni vaaleanpunertava makeanvedenhelmi. Samoja kauniisti hohtavia makeanvedenhelmiä on myös linkitetty osaksi ketjua. Ketju on 1,6 mm hopeista papuketjua. Ketjun pituus on jatkoketjulla noin 36-40 cm. 

hopeariipus, vauvalahja, kastelahja

lauantai 19. tammikuuta 2019

Helmiä ja lusikoita

Vuosi on jälleen vaihtunut ja tammikuukin jo kiirinyt yli puolivälin. Reilu vuosi sitten muutimme väliaikaiseen pikkuasuntoomme, kun käynnistelimme rakennusprojektiamme. Nyt tuo aika on mennyt, ja kahden viikon sisällä pääsemme muuttamaan uuteen kotiimme. Vaikka rakentamisessa on koko ajan ollut tavalla tai toisella mukana, tuntuu silti aivan uskomattomalta, että talo todella alkaa olla muuttovalmis. Ja vähitellen pääsen sisustamaan myös pientä korupajaani. :) Viime aikoina korutyöt ovatkin jääneet hyvin vähälle ja aiemmin tehtyjä töitä on vielä kuvaamatta. Palataan kuitenkin vielä viime vuoteen ja näihin joululahjoiksi valmistuneisiin tilaustöihin. Nämä kaikki on tehty vanhoista hopealusikoista ja niihin on yhdistetty helmiä.

uusikoru, lusikkakoru, rannekoru, hopea, silverjewelry, bracelet

uusikoru, lusikkakoru, rannekoru, hopea, silverjewelry, bracelet

Kaksi ruusulusikkaa taipuivat herkäksi rannekoruksi tumman lilan sävyisen makeanvedenhelmen ja hopeaosien kera. Lusikoiden hopeapitoisuus on 830, muiden hopeaosien 925.

hopeariipus, lusikkakoru, uusiokoru

Kevyt hopeariipus on tehty lusikan pesästä. Riipukseen on lyöty kirjainpunsseleilla teksti "rakas mummi" ja sitä koristaa kaksi ilmeikkään muotoista makeanvedenhelmeä. Hopealusikan pitoisuus on 813. Ketjuna on 1,6 mm hopeinen papuketju. Toisen sävyinen versio tästä riipuksesta löytyy linkin takaa keväisestä postauksesta.

hopeakorvakorut, hopeatyöt, lusikkakorut, uusiokorut, lusikkakorvakorut, makeanvedenhelmet

hopeakorvakorut, hopeatyöt, lusikkakorut, uusiokorut, lusikkakorvakorut, makeanvedenhelmet

Korvakorut on tehty yhdestä kahtiasahatusta hopealusikan pesästä ja niissä on pikkuruisia vaaleanpunertavia makeanvedenhelmiä. Lusikan hopeapitoisuus on 813 ja muut osat ovat 925-hopeaa.

Hyvää alkanutta vuotta kaikille! <3

-Leena


sunnuntai 23. joulukuuta 2018

Joulun juhlakorvakorut

Joulu kolkuttelee jo aivan nurkan takana, ja neljännen adventin luukku aukeaa. Luukun takaa löytyy joulun juhlakorvakorut.

lusikkakorut, uusiokorut, hopeakorvakorut


Teeman mukaisesti nämäkin korut on kierrätetty vanhoista hopealusikoista. Kuvio-osat ovat Musla-lusikoista, joiden hopeapitoisuus on 813. Lusikoista tehtyihin osiin yhdistin kauniin valkoiset makeanvedenhelmet. Korvakoruista tulikin oikein juhlavan oloiset ja ne sopivat hyvin joulun juhlakoruiksi. Koukut ovat 925-hopeaa.

lusikkakorut, uusiokorut, hopeakorvakorut

Rauhallista ja kaunista neljättä adventtisunnuntaita!

-Leena

sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Kaiverrus -korvakorut

Joulukuun teemana koruissa on kierrätys. Myös kolmannen adventtisunnuntain korvakorut on tehty vanhoista hopealusikoista.

lusikkakorut, uusiokorut, hopeakorut, hopeatyöt, korvakorut, hopeakorvakorut

Näihin korvakoruihin käytin vanhojen hopealusikoiden varsista sellaiset kohdat, joissa oli kaiverrus. Olin aiemmin tehnyt noiden lusikoiden varsista jo yhdet korvakorut, ja nämä kohdat olivat jääneet silloin yli. Kaiverrukset olivat kuitenkin niin kauniit, että halusin tuoda ne koristekuvioina pääosaan. Satinoin vielä kaiverrettujen laattojen pinnan. Korvakorujen lusikoista tehdyt osat ovat pitoisuudeltaan 813 hopeaa ja koukut 925 hopeaa.

Rauhaisaa joulunalusviikkoa toivottaen

-Leena

sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Simpukkariipus

Toisen adventtisunnuntain pimetessä ja kääntyessä iltaan on aika avata adventtikalenterin toinen luukku. Luukun takaa löytyy herkkä, hopeinen simpukkariipus, joka on tehty vanhan sokerilusikan pesästä. Riipuksen hopeapitoisuus on 813.

lusikkakorut, uusiokorut, hopeatyöt, hopeariipus, hopeakorut

Poistin lusikkapesän kuluneen kultauksen ja satinoin pinnan. Tähän riipukseen ikään kuin kuuluivat nämä epäsäännöllisen muotoiset valkoiset makeanvedenhelmet. Helmissä on todella kaunis hohde. Riipus on melko kookas, joten se sopii hyvin pitkään hopeaketjuun. Se on kuitenkin hyvin herkkä, ja pitää ihanaa pientä helinää :)

lusikkakorut, uusiokorut, hopeatyöt, hopeakorut, hopeariipus

lusikkakorut, uusiokorut, hopeariipus, hopeatyöt, hopeakorut

Hyvää toisen adventin iltaa!

-Leena

sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Omenankukka -korvakorut

Korunan adventtikalenterissa jokaisena adventtina aukeaa yksi luukku, ja tänään ensimmäisenä aventtina on ensimmäisen lukun aika. Sen takaa löytyy hopeiset Omenankukka -korvakorut.

lusikkakorut, hopeakorut, korvakorut, uusiokorut

Vanhoista hopealusikoista tehdyt korut on ihana tapa säilyttää muistoja. Nämä kauniit ja simppelit korvakorut tein tilaustyönä kahdelle siskokselle heidän äidin äidiltään perityistä hopealusikoista. <3

lusikkakorut, hopeakorut, korvakorut, uusiokorut

Rauhaisaa joulunaikaa kaikille!

-Leena

maanantai 26. marraskuuta 2018

Tumma kierre -korvakorut

Vaikea uskoa, että joulukuu on jo ihan nurkan takana! Syksy on mennyt yhdessä hujauksessa, tuntuu että mitään ei ole ehtinyt tehdä, vaikka tässä syksyn aikana on oikeasti tapahtunut niin paljon! Meidän uusi talo alkaa olla viittä vaille valmis ja voi jo alkaa miettiä muuttamista. Sitä odotan kyllä jo kovin, ja väliaikainen asunto tuntuu nyt koko ajan vaan ahtaammalta... Ja onhan noita korujakin tullut tehtyä, vaikka ajattelin tämän vuoden olevan hiljaisempi korujen suhteen. Uusi koti mahdollistaa korujenkin tekemisen ihan uudella tavalla. <3

Tappimallisten korvakorujen innostus jatkuu edelleen ja työn alla on muutamia erilaisia pareja. Esittelin aiemmin Oili -ketjun mallilla punotut rannekorut ja tappimalliset korvakorut postauksessa Ihana Oili. Nämä Tumma kierre -korvakorut on tehty hopealangasta samalla idealla punomalla lenkit limittäin, mutta näitä olen muunnellut sen verran, että lenkkejä on yksi enemmän, eli neljä lenkkiä kummassakin korvakorussa. Lenkkien punomisen jälkeen juotin lenkit kiinni toisiinsa sekä tapit paikoilleen. Lopuksi vielä patinoin tummaksi.

hopeakorvakorut, hopeatyöt, hopeakorut

Nämä korvakorut ovat melko pienet, niiden halkaisija on noin 1 cm. Nämä toimisivat kyllä hyvin myös isompina versioina paksummasta hopealangasta tehtynä. 

hopeatyöt, hopeakorut, hopeakorvakorut

Ihanaa pian alkavaa joulukuuta sekä joulun odotusta ja valmistelua kaikille! <3

-Leena

keskiviikko 14. marraskuuta 2018

Patinoidut taotut korvakorut

Edellisen postauksen taottujen korujen sarja sai jatkoa tappimallisilla, tummaksi patinoiduilla hopeakorvakoruilla. Patinointi sopii hyvin taottuun pintaan tuoden pinnan muotoja kivasti esiin.

hopeakorvakorut

Korvakoruja on kahta eri kokoa, pienemmät ovat halkaisijaltaan 1,2 cm ja isommat 1,5 cm - kummat valitsisit itsellesi?-Leena