sunnuntai 17. toukokuuta 2020

Mustemaalausta ja riipuksia


Innostun vähän liiankin helposti uusista käsityö- ja taidejutuista. Tai kokeilisin kyllä paljon enemmänkin, jos aikaa olisi. :) Tällä kertaa vuorossa oli alkoholimusteilla maalaaminen. Tilasin kokeeksi muutaman erivärisen musteen ja paperia, että pääsen tekniikkaa kokeilemaan. Olen ehtinyt tehdä vasta muutamia kokeiluja, mutta tekniikka kyllä koukuttaa. Niillä saa aikaan mielenkiintoisia värejä ja pintoja, erilaisia tunnelmia. Olen ihastunut tekniikan moninaisiin mahdollisuuksiin ja yllätyksellisyyteen, siihen, että työtä ei koskaan voi ennalta täysin suunnitella. 


Omia kokeiluja katsellessani mietin, että nämä voisivat näyttää hienoilta koruina. Kokeilinkin tehdä näistä lasikapusseja, ja kyllä, ihanasti toimivat! Jokainen riipus on yksilöllinen pieni taideteos, jollaista toista samanlaista ei ole. Riipuspohja ja palloketju ovat nikkelitöntä korumetallia. Riipuksen halkaisija on 3,3 cm ja ketjun pituus 80 cm. Nämä kaksi löytyvät jo Koruna-puodista, käyhän kurkkaamassa!Ihanaa, että kesä ja loma lähestyvät koko ajan! Ja nyt kun lomallakaan ei juuri voi matkustella, niin ehkäpä silloin voisi löytää enemmän aikaa omille taidejutuillekin... <3

-Leenatiistai 5. toukokuuta 2020

Päiväkotivaatteita pojalle

Kevät on kiirinyt jo toukokuuhun saakka kuin huomaamatta tässä erikoisessa tilanteessa. Kyllä on nyt saanut olla kotona sydämensä kyllyydestä! Aikaa ei tosin ole ollut yhtään sen enempää, kun saa hoitaa päivän aikana täysipäiväisen työn, lastenhoidon ja kaiken kodinhoitoon liittyvän. Mutta hyvin tässä on jaksettu ja selvitty! Nyt kuitenkin alkaa näyttää siltä, että vielä tänä keväänä lapset palaavat päiväkotiin, joten uutta päiväkotivaatetta tarvitaan vauhdilla kasvavalle pikkumiehelle. Lohikäärmefani sai paidan lohikäärmekuvioisesta digiprinttitrikoosta (vaikka kuvaan tulikin dinot...) ja housut ihana pehmeästä collegesta. Trikoo on ostettu Jyväskylän kangaskaupasta ja colleget Eurokankaasta.


Housuille onkin jatkuvasti kova tarve! Joko ne ovat käyneet lahkeista lyhyiksi tai sitten niissä on reiät polvissa. Ompelinkin jo aiemmin pojalle myös "Adidas colleget" isänsä vanhoista housuista. Housuissa oli reikä polvessa, mutta muuten ne olivat niin hyvässä kunnossa, että en raaskinut heittää pois. Koitan saada mahdollisimman hyvin hyödynnettyä vanhat vaatteet, jotta jätettä jäisi vain vähän, ja näissä housuissa onkin kaikki resoreita myöten käytetty uudestaan. Ja poika oli näistä aivan haltioissaan! :)

 

Aurinkoista toukokuuta toivottaen,

Leena

keskiviikko 29. huhtikuuta 2020

Lehtiriipus

Onnentoivotuksia lehtiriipuksen siivittämänä rakkaalle sisarelle! <3


Kookas lehtiriipus pitkässä ketjussa on näyttävä, mutta kuitenkin ihanan kevyt ja arkiseen käyttöön sopiva. Riipuksessa on kierrätysnahkaa ja kivihelmiä; karneolia, akaattia ja kristallibicone. Pitkä papuketju on hopeaa, kuten muutkin metalliosat.


Aurinkoisia päiviä ja hyvää (etä)vappua kaikille! <3

-Leena


keskiviikko 15. huhtikuuta 2020

Chip-korvakoruja

Hopeiset Chippendale-lusikat muuttuivat pajalla kolmeksi pariksi korvakoruja. Näihin on käytetty kahden lusikan varsiosat.

lusikkakorut, kierrätyskorut, uusiokorut, hopeakorut, korvakorut

lusikkakorut, kierrätyskorut, uusiokorut, hopeakorut, korvakorut

Ensimmäinen pari on koristeellisin ja tunnistettavimmin Chippendalea, siinä kun on lusikan varren koristekuvio. Näiden korvakorujen pituus on 3 cm. Kahdessa muussa parissa on hyödynnetty varsien jäljelle jäänyttä osaa. Nämä ovatkin tyyliltään pelkistetymmät. Toiset korvakorut ovat myös 3 cm pitkät. Viimeiset ovat tappikorvakorut, jotka ovat muodoltaan hieman koverat ja pituutta niillä on 2,2 cm. Kaikkien korvakorujen pitoisuus on 830-hopeaa ja koukut tai tapit on muotoiltu 925-hopeasta.

lusikkakorut, kierrätyskorut, uusiokorut, hopeakorut, korvakorut

Aiemmin Chippendale-lusikoista tekemiäni koruja löydät postauksesta Chippendale taipuu

-Leena

keskiviikko 25. maaliskuuta 2020

Musla-korut

Musla-lusikat ovat kuvioinniltaan yksi suosikkini. Nämä korut olen tehnyt jo vuosi sitten ja kuvannutkin viime kesänä, mutta vasta nyt kaivoin kuvat esiin, käsittelin ne ja lisäsin tänne blogiin. Korvakorut ovat kookkaat ja näyttävät, pituutta niillä on yli 4 cm. Rannekoru on tehty kahden lusikan varresta ja niiden välissä on kauniin pyöreä, luonnonvalkoinen makeanvedenhelmi.Musla-lusikoista saa helposti tehtyä kauniita ja näytäviä koruja, mutta niistä on myös mahdollista varioida vähän erilaisiakin versioita. Muslasta olen tehnyt korvakoruja aiemminkin ja nämä löytyvät seuraavista postauksista: Tumma Musla korvakorut ja Joulun juhlakorvakorut.

Blogi, korut ja käsityöt ovat nousseet arvoon arvaamattomaan nyt kun kaikki harrastukset ovat tauolla ja elämänpiiri on kaventunut kotiympyröihin. On tärkeätä koittaa tehdä niitä asioita, joista saa energiaa ja hyvää mieltä. Pidetään huolta toisistamme, vaikka sitten etänä! <3

-Leena

lauantai 14. maaliskuuta 2020

Ulkoiluvaatteita pojalle

Olen tässä alkuvuonna innostunut taas ompelemaan enemmän. Ompelukset ovat lähinnä lastenvaatteita, kun niille tarve on kaikkein suurin. On ihanaa fiilistellä kauniita kankaita, joita nykyisin onkin saatavilla todella paljon. Ihania kuoseja ja hyviä laatuja. Itse tykkään tuunata käytetystä uutta myös vaatteiden osalta. Näistäkin on tulossa postauksia, kunhan vaan ehtisin kaikki saada tänne bloginkin puolelle...


Näiden ulkoiluvaatteiden ompelu lähti liikkeelle puhtaasti tarpeesta ja kiinnostuksesta kokeilla uusia juttuja. Kaavoitin pojalle hanskat ulkoiluun sekä muokkasin Kangaskapinan ulkoiluhousujen kaavaa sopivammaksi. Housujen ja hanskojen softshell-kangas on myös hankittu Kangaskapinasta. Hanskoihin halusin vettä pitävää kangasta kämmenpuolelle, ja sitä löytyikin Shelbyoutdoorin verkkokaupasta. Se oli muuten yllättävän helppoa ommella. Halusin sekä hanskoihin että housuihin heijastavia yksityiskohtia; ne kun ovat lasten ulkoiluvaatteissa todella tärkeitä. Terenauhat tein vanhasta heijastavasta kassista. Tähdet ja housujen heijastavat ympyrät leikkasin liimapintaisesta heijastavasta paikkakankaasta.Housuista tuli tosi kivat polvipaikkoineen ja yksityiskohtineen. Kaavan muokkaaminen hiukan kapeammiksi onnistui hyvin ja ne istuvatkin pojalleni oikein mainiosti. Spinnerikuvioisen trikookankaan olin hankkinut jo joskus aiemmin, ja sehän sopi niin piristävästi yhteen tämän softshell-kankaan kanssa, että ompelin siitä vielä pipon. 


Tässä alimmassa kuvassa on softshell-kangas kaikkein aidoimman värisenä, muissa kuvissa sävy muuttui paljon todellista vaaleammaksi. Oikein kivan raikas vihreä sävy. :)

Hyvää viikonlopun jatkoa kaikille! Nautitaanhan ainakin ulkoilusta ja koitetaan pysyä terveenä! <3

-Leena


sunnuntai 16. helmikuuta 2020

Sormukset pallolangasta

Kaksi keveää, keskenään samalaista ja samankokoista sormusta käytettäväksi yhdessä tai erikseen. Sormukset on tehty 2 mm pallolangasta ja ne on kiillotettu kiiltäviksi. Tilaustyö.-Leena

tiistai 11. helmikuuta 2020

Taotut korvakorut ja riipus

Tein asiakkaan toiveesta taottuihin tappikorvakoruihin sopivan suurehkon riipuksen. Riipus on muotoiltu paksummasta hopealangasta ja taottu samanlaisella kuvioinnilla. Riipuksessa on hopean lisäksi kaunis viistehiottu vuorikristalli.Riipuksella on pituutta 6 cm. Se laitettiin nyt liukusolmuilla säädettävään pitkään nahkanyöriin, mutta se toimii myös hyvin hopeisessa ketjussa. Nämä korut on kiillotettu kiiltäviksi. Ne voisi myös halutessaan patinoida tummaksi, jolloin taottu pinta tulisi vielä voimakkaammin esiin.

-Leena

perjantai 7. helmikuuta 2020

Pala-korvakoruja

Nämä korvakorut on palasteltu yhden hopealusikan pesästä. Ensimmäinen kupera korvispari oli ensin vaalea ja mattapintainen, kunnes se asiakkaan toiveesta patinoitiin hyvin tummaksi. Toimii molemmissa väreissä, eikö? Ja alemmissa huomaa myös hyvin, että kuvat on otettu eri aikaan aivan eri valaistuksessa...

hopeatyöt, lusikkakorut, uusiokorut, kierrätyskorut, korvakorut, tappikorvakorut

hopeatyöt, lusikkakorut, uusiokorut, kierrätyskorut, korvakorut, tappikorvakorut

hopeatyöt, lusikkakorut, uusiokorut, kierrätyskorut, korvakorut, tappikorvakorut

Tämä toinen pari on kovera ja kiillotettu hyvin kiiltäväksi. Toimisi myös mattana, mutta pidän nyt toistaiseksi näistä näppini erossa. Äkkiähän sen pinnan saa tarvittaessa matattua ;)

hopeatyöt, lusikkakorut, uusiokorut, kierrätyskorut, korvakorut, tappikorvakorut

Hyvää alkanutta helmikuuta ja auringonpilkahduksia viikonloppuun!

-Leena

lauantai 18. tammikuuta 2020

Rakas bloginiAloitin Koruna-blogini kanssa lokakuussa 2015. Aikaa on siis kulunut kuin huomaamatta reilut neljä vuotta! Blogia aloittaessani minulla ei ollut erityisempiä tavoitteita. Ajatus oli, että blogi toimisi päiväkirjana tekemistäni käsitöistä. Alun perin ajatus oli korupainotteisesta käsityöblogista, mutta kyllä Koruna on vahvasti korublogi ja tekemiseni rajoittuu tällä hetkellä pitkälti koruihin. Ehkä joskus mukaan tulee taas enemmän muitakin käsitöitä, sitten kun aikaa tekemiselle on enemmän.Blogi on minulle erittäin tärkeä työportfolio ja päiväkirja. Se on rakas harrastus, jossa yhdistyy niin korujen suunnittelu ja valmistus kuin kuvaaminenkin. Ilman blogia tekisin todennäköisesti vähemmän koruja. Ja onhan blogini mahdollistanut myös pienimuotoisen tilaustöiden tekemisen. Hektisen lapsiperhearjen ja päivätyön ohella tuntuu jatkuvasti, että aikaa korujen tekemiselle ei vain meinaa löytyä. Kuitenkin blogiani selatessani ja päivittäessäni huomaan, että onhan niitä koruja oikeasti tullut tasaiseen tahtiin tehtyä.Tavoitteenani korujen tekemisen suhteen on uuden oppiminen ja uniikkien töiden tekeminen. Ensimmäisen hopeatyökurssin kävin syksyllä 2013. Sitä ennen olin tehnyt lähinnä helmikoruja vaijeriin sekä jonkun verran siemenhelmitöitä. Hopea vei minut täysin mennessään ja kursseilla olen käynyt siitä lähtien epätasaisen tasaiseen tahtiin aina elämäntilanteen mukaan. Lusikkakorut tulivat kuvioihin syksyllä 2015. Sitä ennen en ollut kovin kiinnostunut lusikkakoruista, mutta lähdin kuitenkin kurssille kokeilemaan, koska ne olivat olleet niin suosittuja. Ja yllätyksekseni innostuin ihan hurjasti! Huomasin lusikkakoruissa olevan paljon mahdollisuuksia ja että niitäkin voi toteuttaa hyvin monella tavalla. On äärimmäisen palkitsevaa huomata oma kehittyminen ja uuden oppiminen. Ja tämän kehityskaaren voi hyvin nähdä omaa blogia selailemalla. Edelleenkin tavoitteeni on uuden oppiminen. Tekniikka ja luovuus kulkevat koko ajan käsi kädessä; uusien teknisten asioiden oppiminen laajentaa aina mahdollisuuksia suunnitella ja toteuttaa. Toki toiveena on, että voisin tehdä tätä työkseni, ainakin vaikka osa-aikaisesti. Mutta aika näyttää. 


Lämmin kiitos kaikille seuraajilleni niin täällä blogin puolella kuin facebookissa ja instagramissakin!

-Leena

torstai 9. tammikuuta 2020

Kolme rannekorua

Niin se vuosi ja vuosikymmen vaihtui ja on aika käynnistää uusi koruvuosi. Tein vielä viimeiseksi ennen joulua kolme rannekorua kolmesta samanlaisesta hopealusikasta. Ne menivät lahjaksi kolmelle ihanalle; siskolleni, serkulleni ja yksi jäi minulle itselleni. :) Lusikat ovat ukkimme perintölusikoita ja halusin, että ne säilyvät meillä muistona. Näissä oli kaikissa myös kaunis kaiverrus, joka jäi yksityskohdaksi koruun.

lusikkakoru, uusiokoru, rannekoru, hopeinen rannekoru, kierrätyskoru


En ehtinyt kuvaamaan kaikkia koruja ennen kuin annoin ne, vaan kuvasin ne vain pikapikaa puhelimella huonossa valaistuksessa. Jokaiseen laitoin eriväriset helmet vastaanottajan mieltymyksen mukaan. Itselleni jäi luonnollisesti tämä iloinen musta.


Ihanaa alkanutta vuotta ja vuosikymmentä kaikille!

-Leena

sunnuntai 29. joulukuuta 2019

Loppuvuoden sydämet

Sain vielä ennen joulua tehdä tilauksesta kolme helmikaulakorua sydänriipuksella. Siitä onkin aikaa, kun olen tehnyt viimeksi vaijerikoruja! Nämä foliolasisydämet ovat kyllä ihania kaulakoruissa. Niiden eläväinen väritys ja yksilöllisyys tekevät niistä kovin kauniita. Koruissa olen käyttänyt korkealaatuista, 49-säikeistä koruvaijeria ja kaikki metalliosat ovat 925-hopeaa. Helmet ovat kaunis kimara lasi-, kristalli-, ja kivihelmiä. Vaaleanpunaisessa korussa on käytetty myös makeanvedenhelmiä.

helmikorut, helmikaulakorut, kaulakorut, foliolasisydämet

helmikoru, helmikaulakoru, kaulakoru, foliolasisydän

Näihin sydämiin on hyvä päättää koruvuosi 2019. Ensi vuonna jatketaan taas uusien kujeiden ja korujen parissa!

Ihanaa Uutta Vuotta 2020! <3

-Leena

sunnuntai 22. joulukuuta 2019

Taivaankansi-riipus

Joulu on jo ihan ovella, ja neljäntenä adventtina aukeaa Korunan adventtikalenterin viimeinen luukku. Sieltä paljastuu Taivaankansi-riipus. Riipus on tehty vanhasta hopeisesta kahvilusikasta ja sen pinta on satinoitu. Riipuksen toinen puoli on kiiltävä, ja halutessaan riipusta voi käyttää myös kiiltävä puoli päällä päin.

hopeariipus, uusiokorut, hopeakorut, hopeatyöt, lusikkakorut, kierrätyskorut

Tämän myötä Koruna toivottaa kaikille oikein hyvää ja rauhaisaa joulun aikaa!

-Leena

sunnuntai 15. joulukuuta 2019

Hopeasormuksia

Kolmannen adventin koruina on siroja hopeisia sormuksia. Sormusten tekeminen on jäänyt viime aikoina vähemmälle (joskin muitakin töitä on valmistunut verkkaisesti, kun palkkatyö hidastaa harrastamista...), mutta kun rakentelin juotospisteen isäni solmioneulaa varten, ajattelin samalla tehdä vähän muitakin juottamista vaativia töitä.

hopeatyöt, hopeakorut, hopeasormus

Sormuksissa on käytetty 925-hopealankaa. Kahdessa sormuksessa runko on 1,5 mm hopealankaa ja yhdessä 2 mm hopeista pallolankaa. Tuo pallolangasta tehty sormus on jotenkin tosi ihana, vaikka onkin niin yksinkertainen.

hopeatyöt, hopeakorut, hopeasormus, pallolanka

Nämä kaksi sormusta ovat pikkuruisia, ne mahtuvat minulle pikkurilliin. "Kivenä" on jämähopeasta sulatettu pallo, jonka olen juottanut kiinni sormuksen runkoon. Näitä voi hyvin käyttää myös yhtä aikaa, pallot lomittain.

hopeatyöt, hopeakorut, hopeasormus, pallolanka

Hyvää ja rauhaisaa kolmatta adventtia!

-Leena

sunnuntai 8. joulukuuta 2019

Hopeinen solmioneula

lusikkakorut, uusiokorut, kierrätyskorut, solmioneula, hopeinen solmioneula, hopeatyöt, hopeakorut

Toisena adventtina luukun takaa paljastuu hopeinen solmioneula. Isäni juhli eilen merkkipäiväänsä, ja tein tämän hänelle lahjaksi. Solmioneula on tehty hopeisen Margit-lusikan varresta. Margit on kuviona tyylikäs, eikä turhan kuviollinen, ja sopii hyvin myös miehelle. Lusikan pitoisuus on vieläpä 925-hopeaa! Mekanismi on niin ikään 925-hopeaa.

lusikkakorut, uusiokorut, kierrätyskorut, solmioneula, hopeinen solmioneula, hopeatyöt, hopeakorut

Hyvää toista adventtia ja onnittelut vielä isälle! <3

-Leena

sunnuntai 1. joulukuuta 2019

Helmikorvakorut

Kuten jo parina aikaisempana vuonna, Korunan adventtikalenterissa aukeaa tänäkin vuonna yksi luukku jokaisena adventtisunnuntaina.

Ensimmäisenä adventtina luukun takaa löytyy juhlakauden helmikorvakorut. Koruissa on keveää hopeaketjua ja valkoisia, kauniisti hohtavia makeanvedenhelmiä. Lukot on tavalliseen tapaan muotoiltu 925-hopeasta.

hopeatyöt, makeanvedenhelmet, korvakorut

hopeatyöt, makeanvedenhelmet, korvakorut

 Rauhallista ensimmäistä adventtia kaikille!

-Leena

lauantai 9. marraskuuta 2019

Keveitä korvakoruja

Nämä roikkuvat korvakorut ovat henkäyksen keveitä! Molemmat korvakorut on muotoiltu 925 -hopealangasta. Kierre-korvakorut kieputin 1 mm hopealangasta. Toisten korvakorujen renkaat on tehty 1,5 mm langasta, juotettu ja taottu. Simppeliä ja tyylikästä :)

hopeakorvakorut, hopeatyöt

hopeakorvakorut, hopeatyöt

-Leena

sunnuntai 27. lokakuuta 2019

Pääkalloja ja arvonta

Korunan blogi täyttää nyt marraskuussa jo neljä vuotta. Aloitin blogin kun vanhempi lapseni oli pikkuinen ja olin hänen kanssaan kotona. En oikeastaan olisi edes uskonut, että blogi eläisi näin kauan. Homma lähti liikkeelle innostuksestani helmikoruihin ja sitten kävin ensimmäisen hopeatyökurssini ja tutustuin ketjujen punomiseen. Kun itse mietin tätä aikaa, olen kehittynyt koruntekijänä huimasti ja alkanut löytää oman tyylini. Ja tätä haluan ehdottomasti jatkaa eteenpäin ja oppia paljon uutta. Nyt synttäreiden kunniaksi järjestänkin arvonnan Instagramissa - tästä lisää postauksen lopussa!

Nyt Halloweenin alla tein kahdesta hopealusikan pesästä pääkalloriipukset, herrat Hörkin ja Örkin, kuten viisivuotias tyttöni nämä nimesi.


Kummassakin riipuksessa on materiaalina vanhan hopealusikan pesä, joka on pitoisuudeltaan 813-hopeaa. Röpelöisen pääkallon lusikkapesän skrymppasin ennen sahaamista. Kallot on sahattu käsin. Kiiltävän kallon filssasin ja kiillotin sahaamisen jälkeen ja röpelöisen kallon patinoin vielä tummaksi, jotta skrympattu pinta tulee voimakkaammin esiin.Korunan Instagram-tilillä käynnistyy siis arvonta Korunan synttäreiden kunniaksi! Ja koska on myös Halloweenin aika ja nämä pääkallokorut valmistuivat juuri sopivasti, arvon toisen näistä riipuksista yhdelle onnekkaalle arvontaan osallistuneelle! Seuraa Korunaa instassa @korunakoru ja kommentoi siellä julkaisuun, kumman kallokorun ottaisit mieluummin, kiiltävän vai tumman. Aikaa osallistua on lokakuun loppuun saakka. Myöhemmin luvassa toisenlainen arvonta myös facebookin puolella!


Hyvää sunnuntai-iltaa ja alkavaa uutta viikkoa!

-Leena