keskiviikko 1. elokuuta 2018

Keveät hopeapallot rannekorussa

Ihana ja pitkä kesäloma alkaa olla päätöksessä ja voi hyvillä mielin jo muistella kaikkea tehtyä ja nähtyä. Onnistuin kuin onnistuinkin järjestämään itselleni omaa lomaa ja pääsin osallistumaan Kankaanpään opiston viiden päivän mittaiselle hopeatyökurssille. Pajalla sai viettää aikaa aina aamukuudesta iltakymmeneen, joten mikäpä voisi kuulostaa koruntekijän korvissa enää paremmalta tavalta viettää omaa aikaa! Tässäpä siis esittelyssä kurssiviikon ensimmäinen työ.

hopeatyöt, rannekoru

akaatit, hopeapallot

Rannekorun keveät, hopeiset pallot on tehty juottamalla yhteen hopearenkaita. Rannekorussa on hopeapallojen lisäksi erivärisiä viistehiottuja 10 mm akaatteja sekä itse punomaani papuketjua. Käytin hopeapalloissa 1 mm hopealankaa ja 3,0 veiviä. Nämä hopeapallot olivat hyvää juotosharjoittelua, koska ne vaativat tarkkuutta. Myös lämmön määrä ja suunta juotettaessa on tärkeä, sillä ohuesta langasta tehdyt pikkupallot sulahtavat todella nopeasti, jos saavat liikaa lämpöä. Yhden pallon onnistuin sulattamaan lätyksi näitä tehdessäni.

hopeatyöt

hopeapallo, hopeatyöt

hopeatyöt
Vertailun vuoksi vieressä yksi isompi hopeapallo
Näistä muistin jopa ottaa pari työvaihekuvaa havainnollistamaan pallojen muotoutumista. Ensin juotetaan renkaat yhteen suuremmaksi ympyräksi; renkaiden saumat juottuvat tässä samassa. Nämä juotetut lätyt sitten kuperretaan puolipalloiksi kuoppa-alaisimien ja pallopunsseleiden avulla. Viimeiseksi vielä juotetaan aina kaksi puolipalloa yhteen yhdeksi palloksi. Käytin kaikissa juotoksissa juotospastaa.

hopeatyöt

hopeatyöt


Hyvää alkavaa elokuuuta toivottaen,

Leena

6 kommenttia:

  1. Kauniin näköisiä, vaativat varmasti paljon taitoa ja näppäryyttä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria, näitä on myös tosi kiva tehdä! :)

      Poista
  2. Tulin vielä tännekin näitä sinun pallosia ihastelemaan. Voi että ovat kauniita ja ihan käsittämätöntä, että olet ihan itse ne taiteillut. Rannekorukin on todella kaunis papuketjuineen. ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marika! Kiva että tulit tänne bloginkin puolelle vierailemaan! :) Näitä pallosia pitäisikin tehdä lisää, ne kun sopivat niin moniin koruihin.

      Poista