tiistai 6. kesäkuuta 2017

Suomi100-haaste: Sininen ja valkoinen

Päätin tarttua Kangaskorjaamolla-blogin Johannan Suomi100-teemakäsityöhaasteeseen. En ole haasteisiin aiemmin lähtenytkään mukaan, mutta tämä vaikutti kivalta! Toukokuun haasteena oli sininen ja valkoinen. Työn valmistuminen hujahti kyllä jo selvästi kesäkuun puolelle, mutta eipä se niin tarkkaa ole! :)

Suurin haaste minulle tässä haasteessa oli sininen väri; sinistä kun ei ole blogissani juurikaan nähty. Muistaakseni ainoastaan postauksissa Shaggy Loops -ketjua ja taivaansinisiä kristalleja sekä Yö ja päivä on sinisiä helmiä. Ja niitä samoja makeanvedenehelmiä on korussa tälläkin kertaa. Tällä välillä en ole siis sinisiä helmiä hankkinut!

rannekoru, hopea, salpalukko, lusikkakorut, uusiokorut, makeanvedenhelmet

Monenlaisten suunnitelmien jälkeenkään korusta ei tullut valkoisen ja sinisen iloista värileikkiä. Sininen ja valkoinen toteutuvat rannekorussa omaan tyyliini hyvin harmonisesti. Kuulas valkoinen ja pienenä mausteena syvän tumma, vähän mystinenkin, sininen.

Haasteen toisena osana Johannalla oli raha ja ajatus tarkan markan käsityöstä. Tässä korussa se toteutuu uusiohopeassa, näyttävässä hopeisessa salpalukossa. Lukkoon on hyödynnetty vanhojen hopealusikoiden osia, ja juurikin niitä osia, joita monista projekteista jää, mutta joille ei meinaa oikein keksiä käyttöä. Lukko on pitoisuudeltaan 813 hopeaa, muuten korussa käytetty hopea on 925 hopeaa.

rannekoru, hopea, salpalukko, lusikkakorut, uusiokorut, makeanvedenhelmet

rannekoru, hopea, salpalukko, lusikkakorut, uusiokorut, makeanvedenhelmet


2 kommenttia:

  1. Olipa kiva juttu, että lähdit mukaan haasteeseen. Mukava nähdä miten erilaisille tekniikoilla voi myös toteuttaa Suomi100-käsityön. Kaunis, koru, jolle löytyy varmasti käyttöä.

    VastaaPoista